Τεχνολογία

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με τις γνώσεις, την κατάρτιση μας και τη συνεχή επιμόρφωσή μας, βοηθάνε στην απόδοση των μέγιστων ποσοστών επιτυχίας για την Ενδοδοντική σας Θεραπεία.

Ελαστικός Απονομωτήρας

Το απαραίτητο εργαλείο στα χέρια όποιου γιατρού θέλει να δώσει ενδοδοντικές θεραπείες με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Αποτελείται από ένα ελαστικό πανί 6Χ6 ίντσες που με την βοήθεια της αρπάγης (μεταλλικό δαχτυλίδι) απομονώνει το δόντι που θα θεραπεύσουμε έτσι ώστε να αποκλείσει την είσοδο σάλιου (και κατ’ επέκταση μικροβίων) σε αυτό. Επίσης ο ασθενής είναι πιο άνετος γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατά την διάρκεια της θεραπείας να καταπιεί είτε τα φάρμακα είτε τα μικροεργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά την θεραπεία. Είναι τόση η χαλάρωση που προσφέρει ώστε δεν είναι λίγες οι φορές που ο ασθενής κοιμάται πάνω στην οδοντιατρική καρέκλα.

Εντοπιστής ακρορριζίου

Εκτός από την ακτινογραφία, έχουμε σήμερα στα χέρια μας ακόμη ένα βοήθημα για το σωστό υπολογισμό του μήκους της ρίζας των δοντιών. Ο εντοπιστής ακρορριζίου είναι μια ηλεκτρονική συσκευή όπου μπορεί να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια το σημείο όπου τελειώνει η ρίζα του δοντιού. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με την ψηφιακή ακτινογραφία για τον υπολογισμό του μήκους, αλλά αν για κάποιους λόγους δεν μπορούμε να πάρουμε ακτινογραφία είναι μια άλλη αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης του μήκους εργασίας μας.

Μικροσκόπιο

Με την εισαγωγή της χρήσης του μικροσκοπίου στον τομέα της Ενδοδοντίας, η ποιότητα των θεραπειών μας έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Η μεγάλη μεγέθυνση και ο ισχυρός φωτισμός που έχουμε πια στη διάθεση μας μας επιτρέπουν να «ανακαλύψουμε» και τα πιο μικρά σημεία που θα ξέφευγαν της διάγνωσης μας χωρίς αυτό, όπως ενασβεστιωμένα στόμια ριζικών σωλήνων, ρωγμές, διατρήσεις, επιπλέον ριζικούς σωλήνες.

Περιστρεφόμενα εργαλεία
Νικελίου /Τιτανίου

Υπάρχουν διαφόρων ειδών εργαλεία καθαρισμού των ριζικών σωλήνων είτε χειροκίνητα είτε μηχανοκίνητα. Το νέο κράμα μετάλλου που χρησιμοποιείται είναι ο συνδυασμός Νικελίου και Τιτανίου. Αυτό κάνει τα εργαλεία πιο εύκαμπτα και έτσι μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία και ενός πολύ κεκαμένου ριζικού σωλήνα. Επίσης η χρήση των περιστρεφόμενων εργαλείων μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων.

Ψηφιακή ακτινογραφία

Όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για την προσπάθεια μείωσης της ακτινοβολίας που δεχόμαστε καθημερινά. Η Ενδοδοντική θεραπεία είναι μια διαδικασία που η επιτυχία της στηρίζεται κυρίως στην λήψη ακτινογραφιών. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 οπισθοφατνιακές ακτινογραφίες για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το πρόβλημα και να προχωρήσουμε στη σωστή επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων. Στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν μικρότερη δόση ακτινοβόλησης του ασθενή χωρίς αυτό να είναι ενάντια στην ποιότητα της θεραπείας που παρέχουμε από την έναρξη του ιατρείου μας μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούμε το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης.
Με αυτό έχουμε εξαιρετική ποιότητα ακτινογραφικής εικόνας άμεση εμφάνιση του στην οθόνη του υπολογιστή και έκθεση του ασθενή σε μικρότερη δόση ακτινοβολίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και 80% λιγότερο από ότι με τη συμβατική οπισθοφατνιακή ακτινογραφία.

Αυτόκαυστο Class-B

Πολύ σημαντική η αποστείρωση σε ένα οδοντιατρείο όλων των εργαλείων που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της θεραπείας. Σήμερα είναι αποδεκτή μόνο η αποστείρωση που γίνεται με Αυτόκαυστο και όχι κλιβάνους ξηράς θερμότητας που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα.
Η αποστείρωση γίνεται σε θερμοκρασία 134°C και πίεση 2 Ατμόσφαιρες. Έτσι καταφέρνουμε να σκοτώσουμε όποιο μικρόβιο ή ιό μπορεί να υπάρχει για την ασφάλεια του κάθε ασθενεί μας. Ο κάθε κύκλος αποστείρωσης καταγράφεται και η απόδειξη  κλιβανισμού φυλάσσεται σε ειδικό βιβλίο.

Υπέρηχοι

Η χρήση συστήματος υπερήχων για την Ενδοδοντική θεραπεία είναι πια απαραίτητη. Σε συνδυασμό με το μικροσκόπιο μπορούμε να βρούμε ενασβεστιωμένα στόμια ριζικών σωλήνων και να προχωρήσουμε σε αυτούς, μπορούμε να αφαιρέσουμε σπασμένα εργαλεία, κώνους αργύρου και άξονες από τους ριζικούς σωλήνες και έτσι να έχουμε προσπέλαση σε δόντια που πριν ήταν καταδικασμένα